LINE UP GIDEON MUSIC FESTIVAL 2012


De zesde editie van ‘A Rocket Ride To Gideon Music Festival’ vindt dit jaar in Groningen plaats
op 1, 2 en 3 juni aan de Gideonweg te Groningen.

Op het ‘Gideon Music Festival’ zijn verschillende underground acts uit binnen en buitenland te zien.
Met negen verschillende podia heeft het ‘Gideon Music Festival’ een gevarieerd aanbod muziekstijlen:
van punk tot reggae, van hiphop tot hard rock en van jazz tot dubstep.

De programmering gaat voorspoedig. Het ‘Gideon Music Festival ‘ heeft uit het grote
aantal aanmeldingen onderstaande acts definitief op het programma gezet.

De bevestigde namen zijn:

LINE UP
-->
MAIN STAGE
Friday 01-06-2012
TRASH STAGE
Friday 01-06-2012
DANCE & HIP HOP STAGE
Friday 01-06-2012
CALL ME SKINNY
Tommy Meyborg is de man achter Call Me Skinny. De 17-jarige Winschoter singer-songwriter staat op het punt om de muziekwereld te veroveren.
In maart van dit jaar hield hij in het Platformtheater Groningen zijn cd-presentatie. Deze debuut-cd `The diary of Sail Sailor` bevat zes nummers. Meyborg omschrijft deze nummers als `experimentele popmuziek met een akoestisch randje`. Alle nummers van het album heeft hij zelf geschreven.

Call Me Skinny won dit jaar de regionale voorronde van de `Kunstbende`, in Groningen. De `Kunstbende` is een landelijk wedstrijd waarin artiesten uit verschillende kunstdisciplines tegen elkaar strijden om de gouden spotlight. De band stond op 15 april in de Melkweg in Amsterdam om te strijden in de finale.

Call Me Skinny is dit jaar op 1 juni te zien op het Gideon Music Festival.
AUXILIARY
more info later
T - JIN
T-Jin is een 21-jarige rapper uit Groningen.

Zijn eerste echte studio-mixtape `Cognitie` is uitgekomen op 3 augustus 2009. Dit project was vooral voor promotie bedoeld en was het eerste project wat verkocht werd (onder andere op www.t-jin.nl te bestellen). Op 27 september 2010 kwam zijn tweede studio-mixtape `Integriteit` uit (gratis te downloaden op www.t-jin.nl). Eind 2011 is zijn derde studio-mixtape `Mixtape 3.0: Een Goed Ding` uitgekomen (gratis te downloaden op www.t-jin.nl)!

In 2010 heeft hij clips laten schieten van de nummers `Studiefinanciering` en `Mama` die op YouTube te bekijken zijn, geschoten door Guus Schuijl. In 2011 heeft hij een clip laten schieten door NPVision van het nummer Neprapper`. Zie www.youtube.com/MCTJin voor meer!

Hij is op het moment bezig met zijn EP, album en nog meerdere projecten.

Hou je ogen open, want je gaat nog veel van hem horen!
CALL ME SKINNY
Tommy Meyborg is de man achter Call Me Skinny. De 17-jarige Winschoter singer-songwriter staat op het punt om de muziekwereld te veroveren.
In maart van dit jaar hield hij in het Platformtheater Groningen zijn cd-presentatie. Deze debuut-cd `The diary of Sail Sailor` bevat zes nummers. Meyborg omschrijft deze nummers als `experimentele popmuziek met een akoestisch randje`. Alle nummers van het album heeft hij zelf geschreven.

Call Me Skinny won dit jaar de regionale voorronde van de `Kunstbende`, in Groningen. De `Kunstbende` is een landelijk wedstrijd waarin artiesten uit verschillende kunstdisciplines tegen elkaar strijden om de gouden spotlight. De band stond op 15 april in de Melkweg in Amsterdam om te strijden in de finale.

Call Me Skinny is dit jaar op 1 juni te zien op het Gideon Music Festival.
SILENT BISHOP
Hoewel Silent Bishop in de huidige bezetting nog geen jaar op podia actief is, kan het trio al terugkijken op een flinke lijst optredens in de drie noordelijke provincies.

De band mag zich tot het 15 Minutes-of-fame-meubilair rekenen, opende het Freezeforze Indoor Festival 2012 in Zwaagwesteinde en gaf het acte de preseance op de voorrondes van Rode Oortjes en POPGroningen Talent Award.
Inspiratie put de band uit het werk van (onder meer) Alice in Chains, Tool, Queens of the Stone Age, en the Foo Fighters, waarbij de invloeden per nummer in elkaar overlopen. Bij het zoeken van een juiste term om het genre uit te drukken, is de band geslaagd met de experimentele term: Blenderrock. Hard, strak, melodisch en niet vies van een tempowisseling hier en daar.

De band heeft een reputatie opgebouwd als energieke live-act en deze reputatie willen ze graag op het podium hoog houden. Met het winnen van Opblaaspop 2011 verzekerde Silent Bishop zich van een plaats op Pagepop 2012 in Stadskanaal en nu staan ze in dat zelfde weekend ook op Gideon. Vrijdag 18.00; Trash Stage.
NAJA
NaJa (Gerrit Roosjen) is een verhalen verteller met hiphopinvloeden en afkomstig uit Groningen. Sinds 2009 is NaJa als solo artiest druk bezig met het vinden van zijn weg in het creatieve veld. In de periode vanaf 2009 is er een EP uitgebracht met de titel “Onderweg”. In het voorjaar van 2012 staat de release gepland van het debuut album van NaJa met de titel `Dansen door de Wereld`.

Sinds 2003 is Gerrit Roosjen actief bezig met muziek. Zijn carrière begon met de urbanact Twisted. Met deze formatie werd er een EP uitgebracht met de titel `Een begrijpend Gevoel`. Met deze EP werd Twisted geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland in 2003. En ondermeer geselecteerd voor de Buzz Awards van Radio 3FM. In de periode van Twisted verzorgde Gerrit Roosjen vele optredens op verschillende festivals en in discotheken.

In het jaar 2006 betrad Gerrit Roosjen een nieuwe hiphopformatie met de naam NOF. In de periode van NOF werden er veel losse tracks opgenomen en vele optreden werden verzorgt. Zo stond NOF op verschillende festivals zoals New Atraction(Groningen), Joppop Festival(Oosterwolde, Fr.) en Talent Fever (Groningen). Verder werden er verschillende poppodia aangedaan, o.a. Simplon (Groningen) en Poppodia de Romein(Leeuwarden).

Sinds 2009 staat Gerrit Roosjen op zijn eigen benen onder de naam NaJa. Door middel van zijn studie aan de Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden kwam hij tot dit besluit. Door deze studie kreeg Gerrit Roosjen een ander denkbeeld over zijn muziek. Dit denkbeeld is hij achterna gegaan onder de naam NaJa.

NaJa staat voor fantasie, twijfel en beleving en deze elementen zijn de grootste inspiratiebronnen voor zijn muziek. Op een cinematische manier worden de verhalen geschreven en omgezet in muziek. Op het aankomende album `Dansen door de Wereld` laat NaJa horen en zien hoe hij door de wereld danst.
ARNOLD VEEMAN
Arnold Veeman, geboren en getogen in Noord-Nederland, is een veelzijdig componist.

Van filmmuziek tot onvervalst Groningse ballades, van symfonische composities tot eigentijdse autonome muziek. Hij speelt contrabas, gitaar, drums en andere instrumenten en zingt eigen songteksten. Hoewel zijn muziek inmiddels op alle continenten klinkt, is hij Kloosterburen trouw gebleven.

Waarom?
De wijde horizon. De authentieke mensen. En natuurlijk die stilte, waarin pure muziek kan ontstaan.
DE LANDRAKKERS
more info later
TACKLE & BRIDE
more info later!
SPOETNIK ORCHESTRA
more info later
SCRAP METAL TAXI
Scrap Metal Taxi, band van Gideons bodem met een strakke, intense sound. De ex-leden van oa Athletic Pooha, Vicious Visjes en O.D. Babe spelen voor jullie GrindhouseRock!
MAANWAGEN
more info later
SHAKE SOME DUST
Shake Some Dust is een soulband uit Groningen. De tien bandleden kennen elkaar van diverse bandjes uit de regio Groningen. December 2006 besluiten ze samen een band te beginnen. Soulmuziek met een zwaar accent op de jaren '70. Andere genres komen ook aan bod, maar soul met een hoofdletter S blijft het voornaamste. Dansbaar, een vette blazerssectie en vooral veel lol.
UHGAH?WUGAH!
Uhgah?Wugah! (de naam is als een goed gesprek tussen Neanderthalers) is opgericht in het voorjaar van 2011 door Reinee Huizinga (drums), Jurjen Kah (bas) en Martijn Wassenaar (zang/gitaar). Na aantal succesvolle eerste optredens (Simplon 2x, Pleuropsonic, Romein en Bastards on Beer) nam de band begin dit jaar in eigen beheer een 4-track EP (10inch en cd) op.

De plaat wordt op 20 mei gepresenteerd in Vera als Uhgah?Wugah! in het voorprogamma speelt van Victims Family. Daarmee is dan ook een van de belangrijkste invloeden genoemd naast bands als NoMeansNo, Primus en (de ruigere) Zeppelin. Uhgah?Wugah! is dus te vergelijke met de crossover van begin jaren '90 (we horen ook wel namen als Melvins en Hellacopters, dus ja...wat weten wij nou.)
HARDE BAAS
HARDE BAAS - `Overwhelmingly touching electronic dancemusic which makes you wanna move and never stop!`

27-year old techno-dj from Groningen, the Netherlands. Proved himself over and over again with a distinctive style, and is often praised for a variety of unexpected twists in his sets. His sets range from deep and dark and freaky minimal-house to straight fall-to-the-floor-techno. Gigs are an experience while he seems to have a sixth sense for dropping the right record at the right time. In less than three years he supported artists such as Stephan Bodzin, Radio Slave, Max Cooper, Marc Romboy, Paul Kalkbrenner, Ben Sims, Remy and Speedy J.

In 2011 he became promoter for `Hartslag`, a new concept in the legendary Simplon venue in Groningen, the Netherlands. Welcoming artitst such as Dusty Kid, Luke Abbott and Pan-Pot these parties are ones you don't want to miss!
THE FAMILY
Een mengsel van pop en funk waar de vonken van af spatten. Met een voet stevig in het verleden geplant en de andere in de huidige tijd. Het jammen van de muzikanten en de zang maakt elk optreden uniek. Elke song krijgt zijn eigen sfeer. The Family speelt telkens met andere gastmuzikanten. Hierdoor is het altijd weer verrassend.

Voor Family is het van groot belang dat we plezier hebben in het maken van swingende muziek en dit kunnen delen met het publiek.

De Band:
Gino Jansen - basgitaar
Rudmer vd Meer - gitaar
Hedy Jansen - vocals
Laureen Jansen - vocals
Michael Alam - percussie
LTS
LCD soundsystem, The Fall en Chk Chk Chk inspireerden Auke (gitaar, Human Alert, Frostparade) en Harm (zang, de Hardheid) om iets heel nieuws te gaan doen. Na veel experimentele sessies met verschillende drummers ontstaat eind 2010 de huidige bezetting van de band, met Floor achter de drumkit. Resultaat: een rauwe dansbare mix van electronica en postpunk.

De band speelt al snel op de meest uiteenlopende podia: Van letterlijk ondergronds (kelder Onderbroek Nijmegen) tot bovengronds ( bovenzaal Paradiso) krijgt de band het publiek in beweging. Ondertussen heeft Auke zijn bed in zijn studio geplaatst en produceert binnen een jaar meer dan 100 nieuwe tracks. Het gereedschap: geen klinische laptops maar obscure analoge synths, tape echos en oude samplers. Deze electronische basis wordt vervolgens aangevuld met het bandinstrumentarium.

In maart 2011 brengt L.T.S. de eerste EP uit met 6 nummers, waaronder ook you belong in the countryside met gastvocalen van Aux Raus’ brulboei Bastiaan Bosma. Filmmaker Klaas Arie Westland filmde vanuit een dakgoot op vier hoog de bijbehorende clip. De recensies: 'eindelijk heeft Nederland haar eigen !!! uiterst fris debuut' ( LIVE XS ) 'Heel cool, goed broeierig' ( 3voor12Amsterdam ) en demo van de maand in FRET magazine: 'vakkundig uitgevoerde grotestadsgekte..' Eind 2011 verschijnt de online single met video 'saving souls or selling soap'.

Er moeten snel extra trainingspakken worden aangeschaft want de concertagenda van L.T.S. vult zich in rap tempo. Ondertussen werkt de band aan de debuut cd, die naar verwachting rond oktober 2012 wordt gelanceerd.
DJ BIZR
more info later
THE RUMBLEJETTS
Since 1998 the Rumblejetts have been spreading the rockabilly gospel. The Rumblejetts have released two cd's, both recorded at the legendary Sun studioin Memphis Tennessee.

The trio was honored to play the 50th anniversary ofrock and roll at Sun studio in 2004 with Scotty Moore, DJ Fontana, Billy Swan, Sam the Sham, Issac Hayes and several other legendary Sun recording artists.In 2005 the Rumblejetts released 'Roostina' and 'Cool Down Baby' in 2006. The trio has developed a strong following in the kustom car kultureplaying numerous events thru the years for the hot rod enthusiast's. 2007 the Rumblejetts opened for the Stray Cats Farewell tour. '07 the Rumblejetts were selected as a finalist on CBS's early showin New York, 'Living Room Live'. The video 'One step away from heartache' appeared numerous times on network television and played live when CBS traveled to Kansas City for the summer in the city tour. In 2006 the band made the top 10 on CMT's studio 330 nationwide contest. The Rumblejetts enjoyed playing shows with Brian Setzer's Rockabilly Riot tour last fall. In 2010 they released Summertime Apples and they just released their latest album 'MotorHoney' and supporting it with spring and summer tour. The Rumblejetts perform with high energy sets and antics! They have a strong commitment to their music and love performing.
J Doyle Holopter - Guitars/Vocals
Chad Hasty - Bass/Vocals
Jud Kite - Drums/Vocals
THE GRIBITCH BROTHERS & SISTERS
Two Crazy Dolls, a Russian Robotic Drummer, a Dirty German Bass, a Balkan Guitar Heroe, Special Effects... You get a special show, you get :

THE GRIBTICH BROTHERS & SISTERS - GYPSY PUNK from Paris
DANCE & HIP HOP STAGE
Saturday 02-06-2012
DE KRAAIEN
De Haagse formatie De Kraaien, combineert Dubstep, Electro en Hip-Hop. Ze heeft een uitgebreide live show met absurde outfits in combinatie met een bizarre entourage. Ze spelen dit jaar op het 'Gideon Music Festival' wat gehouden wordt op 1, 2 en 3 juni in Groningen.

Hun motto is 'De tent aanharken, rookbommen d'r overheen en tweeters d'r uit,'. Ze rappen of zingen niet, maar 'dragen' voor. De act maakt geen hiphop, ze omschrijven hun muziek als 'urban chaos' en 'ruigrep'. De muziek wordt gekenmerkt door een elektronisch beat, waarover energieke Nederlandstalige raps en bizarre samples klinken; varierend van kraaigeluiden tot elektronische- psychedelische geluiden.

De formatie won in 2011 de 'Rayban Contest' op 'Valtifest' in Amsterdam en werkten mee aan het project van MCN (Muziek Centrum Nederland) Tijdens dit project werd het verzamelalbum 'Homegrown 11' opgenomen, met daarop zeven veel belovende ongetekende bands. Door deze projecten genieten zij bekendheid voorbij de eigen stadsgrenzen.

De reputatie van de Kraaien snelt hen vooruit. De act heeft vaak een uitgebreide liveshow, bestaande uit een excentriek gezelschap, waaronder sexy strippers en vogelverschrikkers. De rekwisieten voor de show zijn vaak opblaasbare zwembandjes en biertjes met vleugels. Het is een absurde show waarbij er van alles kan voorbij komen.

Wil je deze zomer spacen op bouncende beats, kom dan naar het 'Gideon Music Festival,' dan blazen de Kraaien je zeker uit je patta's.
TRASH STAGE
Saturday 02-06-2012
MAASK
MAASK is een beatboxer en een vocal artist.

MAASK gebruikt in zijn liveshows zijn stem, in combinatie met loopstations en effecten.

Zijn optredens zijn erg gekleurd. Ze bestaan uit eigen liederen. Hij dj'ed met z'n eigen stem en gaat daarmee van drum&bass tot blues. Hij improviseert hier en daar en vertelt tussendoor kleine verhalen. Hij communiceert veel met het publiek en het publiek praat ook wel eens terug.

Het publiek vindt het gezellig en raakt in een uitgelaten stemming.

MAASK probeert een brug te slaan tussen de dance-scene en cabaret.

www.maask.nl
MAIN STAGE
Saturday 02-06-2012
CAT UGLY

Na een angstaanjagende ontmoeting met de lelijkste kat ter wereld is er maar een oplossing: een band oprichten. Funky gitaarritmes, meerstemmige zanglijnen, een knallende drum en een volle bas maken samen de sound van deze band. Met verschillende muzikale achtergronden (jazz, blues, punk, rock, indie) zijn de vijf mannen van Cat Ugly tot een geheel eigen stijl gekomen. Dansbare funky nummers worden afgewisseld met kabbelende verhalen binnen dezelfde sound. Niks menselijks is ze vreemd.
AB & EZRA
Mijn naam is AB en iik maak moderne Hip Hop gecombineerd R&B.
Ik ben geboren en getogen in Groningen. Ik ben bezig met mijn debuut EP. Ook ben ik druk bezig met het maken van een video. De video doe ik samen met Andres Fouche. Hij was een van de makers van de geweldige clip 'What Happend'.

Mijn inspiratie komt echt vanuit de Groninger straten. De plaat maak ik dan ook voor de stad Groningen. Deze plaat zal gaan over onderwerpen die niet eerder de eerder de revue hebben gepasseerd. Ik verwacht dat de plaat voor het Gideon festival het licht zal zien.

http://www.youtube.com/AbTvOfficial
NEW RED FADING

New Red Fading is new wave/postrock band based in Groningen, the Netherlands. After all members finished their high school in 2010, they decided to solely focus on the band, instead of continuing their studies. Being given the opportunity to have their own rehearsal studio in nightclub Warhol, they spend most of their time there writing music, rehearsing and managing themselves.Since the decision to throw themselves fully on their music, they have released a self produced EP named 'We The People' and presented it January 14th 2011 at the European showcase festival Eurosonic.

New Red Fading is known for their emotionally intense live shows and for their ambiguous genre which has proved difficult to pigeon-hole; their influences ranging from alternative rock, heavy metal, post-rock, progressive rock and electronic music. New Red Fading has been a featured band on many festivals in 2011 and is aiming to go all out in 2012. With their new recordings 'Spinning Time' and 'Mask/Unmask' they wish to give a minor representation of what they stand for today.
PARTIBOI

Een trio dat zich op uw podium komt uitleven in vette beats en aanstekelijke koortjes.

Een dame en twee heren die elkaar vinden in hun gezamenlijke obsessie voor energiek beukende popnummers, disco, elektronoise en hedonistische lappen tekst waar de honden geen brood van lusten.

Frans, Duits, Engels, Italiaans, ofwel: rischtisch geile Europop!
COLOURS
DON VITO BALKAN COLLECTIVE
Vito Vranesic - trombone
Lilly Ilieva - vocals
Timotej Kotnik - trumpet
Alexander Logozarov - guitar
Vassil Hadjigrudev - bass guitar
Stefan Goranov - drums
Carmelo Graceffa - percussion

DonVito Balkan Collective is a band who connects traditional Balkan-gypsy music with modern approach and improvisation. The band was formed in the Netherlands and consists of members who are connected to Balkan roots as they come from Slovenia, Bulgaria and Italy. They play intense Balkan dance music which contains melodies and rhythms from various parts of the Balkans(ex-Yugoslavia, Bulgaria, etc.). Their musical influences are musicians and groups such as Goran Bregovic, Shantel, Boban&Marko Markovic orchestra, etc. Live performance of this band is full of energy and it always turns into a party and makes the audience dance.
DE BENDE
De Bende, 3 mans punk bandje uit Amsterdam die harde korte en snelle herrie spelen over drank en het systeem!
SIGNAL
MANSELL
Mansell is ontstaan uit de restanten van Halfaday. Na jaren werd de opgebouwde ervaring in het in hoog tempo vooral veel nummers maken afgedaan en zijn de heren teruggekeerd naar het ambacht van het afgewogen schrijvend en schavend laten ontstaan van composities. Hierin staat de dynamiek van het ‘liedje’ voorop. Een ambacht waar enkele van de heren jaren eerder als lid van Wishing Tree al eens een gooi naar hadden gedaan. Mansell maakt popmuziek. En rock. Soms herrie. Soms niet. Invloeden zijn talrijk en liggen ver uit elkaar. Ieder van de bandleden brengt zijn eigen voorkeuren mee naar de band en die zijn zeer divers. Als geheel vallen een aantal van de grotere namen uit het clucircuit eind negentiger jaren, begin van deze eeuw waarschijnlijk wel terug te vinden in de muziek van Mansell. Denk daarbij aan acts/artiesten als Mark Lanegan, Mark Eitzel, Yo La Tengo of Build to Spill, maar bijvoorbeeld ook Afghan Whigs, Dinosaur jr, Buffalo Tom of de Foo Fighters. Zonder al te veel op 1 van bovengenoemden te lijken, overigens.Kenmerkend voor het geluid van Mansell zijn de vocalen van zanger Bert Volmer. Mansell gebruikt de spanning tussen ritmesectie, beide gitaren en de zang om tot een volwaardig geluid te komen. Daarbij speelt het instrumentarium doorgaans een ondersteunende rol ten opzichte van de zang. ritmesectie Bert Zengerink en Henk Drent zijn een solide vaste waarde, waar creativiteit binnen de door nummers gestelde grenzen het kenmerk is. Bescheiden in geluid waar nodig en in de hoofdrol waar mogelijk. Na kort als een trio te hebben geopereerd is de band aangevuld met Douwe Oppewal (o.a. Riff Randell, Stiffs, Cheating Hearts) op gitaar en backing vocals. Een welkome, zij het in eerste instantie wat verrassende aanvulling op de basis die eerder al gelegd was.
HOPPAH!
Door de diverse achtergronden van de muzikanten is `HoppaH!` een samenkomst van verschillende muziekinvloeden; een mix van klassiek viool, folk- accordeon, reggea/ska/punk drum, gipsy gitaar, stuwende bas en rauwe zang van zwaarmoedige doch relativerende teksten. Dit resulteert in opzwepende liederen, die lekker in het gehoor liggen en waarbij je niet stil kan blijven staan.
DANCE & HIP HOP STAGE
Sunday 03-06-2012
KNIGHT SUSAN
In 2011 opgericht en uitgebouwd tot het huidige formaat van 10 man, Knight Susan is een frisse ska-formatie die in de aanloop naar eigen materiaal covers speelt van alle uithoeken binnen de ska, van onder anderen Skatalites, Specials, Reel Big Fish en The Cat Empire. De energie en het enthousiasme werken aanstekelijk en zullen dan ook onvermijdelijk de voetjes van de vloer krijgen!
MAD IDEA
more info later
DA BUTCHA
In Tiervlei (Tygerberg Valley). At the Tygerberg hospital in Cape Town South-Africa. The first 6 years of his life, Da Butcha and his family lived in Bell Ville. A place where gangs/ murders and liquidations are still ruling. In 1991 Da Butcha and his mother moved from South Africa 2 Europe. To live with family in Holland. As a kid Butch had a rough childhood, being a foreigner.

At the age of 8 he even got beaten up several time's, by a group of racist teenagers for being an outsider. And guess what the piggz never even showed up. For the first time in his life,he faced racism in Europe but it wasnt the last. Thats when his revolution started, see he grew up without his family and father(who are livin in South Africa). And never had a older brother or sister, who could look out for him. So he decided to fight back, not takin shit from nobody. When he was 12 he discovered his talent to make rhymes But in his teenage years, Da Butcha also discoverd a criminal path. Allways getting into fights, stealin, skippin classes, smokin weed. Being rude and disrespectful towards everyone around him. This is when the list of problems started. At the age of 15 he got busted for sellin 1 ounce hash. But aside from all the stupid shit he did. He never lost respect for his mother and family. And his love for the hip hop music. Because it brought peace to him, gave strength balance, knowledge and wisdom.

http://www.facebook.com/pages/Da-Butcha/227283193982511
http://www.reverbnation.com/dabutcha
HARMS FORK
more info later
TARBALL


Acht jaar na zijn oprichting brengt het Nederlandse Tarball dan eindelijk zijn langverwachte debuut-CD Rise Above uit. Niet dat de vier muzikanten in die tussenliggende periode stil hebben gezeten. Zo deden ze bijvoorbeeld mee met diverse bandwedstrijden, talloze shows (o.a. in Duitsland) en brachten twee demo`s uit die door pers & publiek uitstekend werden ontvangen: Mine To Take uit 2006 en Bite The Bullet uit 2008.

Nee, haast had Tarball niet. De lat lag – en ligt – namelijk hoog en de vier mannen zijn uiterst kritisch bij het schrijven van nieuwe nummers. Pas in de zomer van 2011 was de tijd rijp om de studio in te gaan voor de debuut-CD. De keuze viel daarbij al snel op producer/mixer Guido Aalbers, bekend van o.a. Coldplay, Live, Angie Stone, Muse, Anneke van Giersbergen, Queens of The Stone Age, Franz Ferdinand, Counting Crows. Door media genoemde referenties zijn Tool, RATM, System Of A Down, Marilyn Manson en nog een zwik bands.

Maar Tarball is een opvallend buitenbeetje en meer dan een som der delen. Tarball heeft een eigen geluid: donkere maar tegelijk toegankelijke melodieuze rock vol dynamiek en spanning. Loodzware gitaarriffs, verrassende drumpartijen, afwijkende maatsoorten, verrassende breaks en geluidseffecten & een kenmerkende zang met emotionele melodielijnen en flinke uitbarstingen.
MAZING
SCOOLY and BAND

'De toaster' Scooly heeft een nagelnieuwe band bestaande uit drums, bass, guitaar, keyboard en 3 koppig achtergrondkoor. Swingende uptempo funkbeats worden afgewisseld met stevige en relaxte reggaenummer die garant staan voor een lekker dansbaar repetoir.
BLACKBOX RED
more info later
DEN - B
THE PHANTOM FOUR & THE ARGUIDO
The Phantom Four & The Arguido The Phantom Four & The Arguido. Nederlandse beste surf band met de frontman van de beste band uit de jaren negentig, de Urban Dance Squad. Een eigen sound die de rauwheid van begin jaren tachtig surfpunk combineert met het moderne rock geluid van nu. Samen maakt dit vijftal een ijzersterke crossover stijl waarin we alle elementen terugvinden uit het beste van de Urban Dance Squad en The Treble Spankers (voorloper Phantom Four). Vernieuwend maar toch ook wel weer vertrouwd.

Tijdens de zomer van 2011 is de band de studio ingegaan voor de opnames van hun debuut album met The Arguido. Een debuut CD met 12 tracks die gemixt zijn door de Zweed Pelle Gunnerfeldt (o.a. The Hives, Refused & Mando Diao) die ook 2 tracks van The Obscure EP (2011) had gemixt. Na een lange zoektocht naar de juiste sound bleek Pelle de man te zijn voor het geluid van The Phantom Four & The Arguido. Zijn inbreng heeft de opnames een flinke boost gegeven. Phantom Frank: `De 2 tracks die hij van de EP had gemixt klonken al goed maar wat hij met de 12 nieuwe tracks heeft gedaan is het beste wat ons kon overkomen. Hij is onze zesde man!`

Deze plaat met de titel `Sounds From The Obscure` is op 25 februari 2012 verschenen en krijgt alleen maar juichende recensies in de Nederlandse pers. Mission accomplished! Het is tevens een dubbelalbum met een compleet instrumentale CD als bonus.

De samenwerking kwam dan ook plotseling, maar verassend makkelijk tot stand. Phantom Frank: `Een paar jaar geleden speelden we in de Bitterzoet in Amsterdam. Na afloop kwam Rudeboy , die al jaren bevriend was met onze drummer, naar ons toe om te zeggen dat hij het te gek vond. We gingen weer uit elkaar en hebben hem een jaar later gebeld om een nummer samen op te nemen. Wat begon als een guest performance van een liedje ontaarde in een geheel nieuw project.`

Veel Surfers, Skaterboarders, Rockabillies en Punks voelen zich aangetrokken tot The Phantom Four & The Arguido. De rauwheid en live energie van de band zorgen bij optredens vaak voor wilde taferelen. Aan podiumervaring heeft het quintet geen gebrek. The Phantom Four speelde als instrumentale band de afgelopen zes jaar op bijna alle belangrijke festivals en podia in binnen- en buitenland en trad op met artiesten als Fun Lovin Criminals, G. Love & Special Sauce, Dick Dale en The Trashmen. Om over de cv van The Arguido nog maar te zwijgen. De hele zomer 2012 is deze live sensatie te zien tijdens een uitgebreide club- en festivaltour.
HERDER
HERDER was conceived from the murky swamps by JB to praise the holy crushing scepter of doom and release the low filthy sludge in a revelation of deep rumbling decibelquakes in the hellish underbelly of a world gone mad! Coming in a stabhappy frenzy from the Westereen, the devotion to the HERDER knives was only natural and instinctive and so was the passion for heavy as fuck drinking! Relentless pounding Stoner Doom with a Sludgy vibe was created to wreak havoc upon mankind's feeble outcasts and Lotharios: With past / present sexoffenders of DR DOOM, RUSH N ATTACK, ABORTED, OMISSION, URFAUST and THE DEVIL'S BLOOD, you know you are into something furious and fucked up beyond recognition: HERDER IS HARDER, FUCK YOU TILL DEATH!!!
RAMON
MAIN STAGE
Sunday 03-06-2012
GAME OVER, YOU LOSE
Game Over, You Lose is a five-piece hardcore punk band from Bremen, Germany.

In April 2011, vocalist Kevin McFadden and guitarist Lars Timebomb came up with the idea to form a new band. Andy, a long-time friend of Lars, was immediately taken with the notion of joining the group as lead guitarist.

Shortly thereafter, Adrian (drums) took over on drums. With the addition of Tobi (bass guitar), the line-up was finally complete.

The band plays a mix of 'hard-hitting, honest, straight-on' hardcore punk with a slight touch of rap. In late 2011, the guys self-titled and D.I.Y.-produced demo CD appeared. By the end of this year, Game Over, You Lose hope to release their first full-length album.

Take care & stay true
 
THE TIGHT TROPES
The Tightropes bestaan sinds begin 2011. Daarvoor speelden Marco, Daniel en Alan al een geruime poos samen met zangeres Joline Bakker. Wegen scheidden en het driekoppige monster kreeg de smaak goed te pakken; de stuwende drums, knallende bas, jankende gitaar en herkenbare zang synthetiseerde tot een uniek geluid dat zich nu zoveel mogelijk laat horen. Soms breekbaar, soms HARD, altijd sterk geworteld in de blues en funk. Sinds de release van de eerste EP in januari 2012 treden The Tightropes zoveel mogelijk op, wat onder andere heeft geleidt tot het winnen van het Rode Oortjes Festival 2012 en de Publieksprijs bij de Drentse popprijs.
P.I.G.


Perish In Glory (P.I.G) are a punk rock band hailing from South London.Started by founder members of CONFLICT/FEAR OF FEAR Big John and Taylor,in 2010,they later recruited a new guitarist Marvin(ex VARUKERS/CHAOS UK/CONCRETE SOX etc) in 2011 and started to move towards a heavier and more diverse sound.Playing several shows in and around the London punk/squat scene,P.I.G are now starting to branch out in the UK scene with more nationwide shows on the cards.An old demo(with their previous guitarist) leaves a small snippet of their style, however the studio is booked for the newer,more diverse sounds to be committed to tape...
 
BIGBAND MUSIC SCHOOL
De Bigband van de stedelijke muziekschool bestaat uit de meest talentvolle leerlingen op hun instrument van de muziekschool en heeft als doel deze op de leiden voor bigbands in stad Groningen en de regio.

Muzikaal gezien is er aandacht voor zowel de traditionele als de moderne bigbandmuziek en is er veel ruimte voor de solisten in de band.

De band heeft de afgelopen jaren op vele podia en festivals gestaan (waaronder het Noorderzon). Onlangs won het de tweede prijs tijdens de Big Band contest van het Draitfestival in Drachten.

De huidige dirigent is Steven Sluiter, saxofonist in o.a. de Stageband en het Noordpool orkest.
TRASH STAGE
Sunday 03-06-2012
 
RAMYADA
more info later
HET LUCHTKASTEEL
Het Luchtkasteel is een jonge band die nieuwe, hedendaagse poezie vermengt met dansbare muziek. Geen neuzelige zwijmel-poeziemuziek, maar spoken word met een duidelijk ritme. Frontman Joost Oomen (voormalig huisdichter van de RUG) wordt in het Luchtkasteel bijgestaan door vier muzikanten die hun sporen allen ruimschoots hebben verdiend. Met spacende orgelgeluiden, strakke drum en percussiepartijen, ronkende bas en krijsende gitaar brengen ze een Captain Beefheart-achtige experience naar de Nederlandse podia. Dit werd dan ook beloond met optredens op het hoofdpodium van de VERA (Groningen) het Bolwerk (Sneek) en festival Habana (Nijmegen).
 
DE MULU
more info later
STANTON
STANTON kent zijn klassiekers. Met dezelfde coolheid als Harry Dean Stanton, de acteerheld waar de band o.a. zijn naam aan ontleent, bemant de rockband ieder podium. Dit gebeurt in klassieke opzet: drum, bas, gitaar en zang. STANTON heeft sinds 2008 laten horen zijn muziek op een eigen manier te maken. Anders schop je het niet tot de finales van de Kleine Prijs van Fryslan en Oerrock. STANTON is hard, strak en groovy. Peter Jansen is de ongekroonde koning van de creatieve doch beukende baslijnen. Het vette en gedreven gitaarwerk van Simon Schoon gaat daar overheen en onderdoor; beide mannen worden aangevuld door de strak stuwende drums van Jolmer Abelskamp. Slechts een zanger van goeden huize heeft hier nog iets aan te voegen, maar Jan Grau redt dat moeiteloos met zijn karakteristieke, ruige sound.

In een hokje is het viertal niet te stoppen; STANTON combineert rock met stoner, punk en garage. Live speelt de band gedreven en strak, dynamisch en vol overgave. De afgelopen drie jaar zijn er al meer dan 80 optredens gedaan waaronder voorprogramma's van onder meer Peter Pan Speedrock, Di-rect, Kane en Mooi Wark.
 
DRUM'n BASSIE
Drum'n Bassie is een Drum'n Bass band, die movie theme's veranderen in een spektakel. De leden van Drum'n Bassie hebben allemaal totaal verschillende muzikale achtergronden. Funk, Jazz, Hard rock, Blues, Reggae, etc.

Drum‘n bass is het uitgangspunt, maar dan opgesierd met allerlei uiterst herkenbare invloeden uit films, soundtracks, andere genres, live VJ, Sound Design en een flinke dosis creativiteit. Je wordt vanzelf mee gesleurd in een achtbaan van nieuwe ontdekkingen. Drum'n Bassie is in hun korte bestaan niet alleen uitgegroeid tot de meest favoriete band van menig student van de School voor de Kunsten, Groningen (waar ze studeren), maar ook ver daarbuiten. 3VOOR12 maakte een item over hen, ze stonden op Swingin Groningen, Sonic Impress Eurosonic - Noorderslag 2012 en hebben al vele andere podia op hun naam staan.
FEARIUM
FEARIUM is de opkomende rockband uit Groningen en sinds hun eerste optreden in het Shadrak niet meer te stoppen. Met Tijmen op zang, Jeroen op gitaar, Matthias op bas en Richard op drums zwepen zij het publiek op met songs die verder gaan dan de hoorbare invloeden uit de psychedelische rock, de progressieve blues en de metal. De teksten nemen je mee naar een wereld waar alcohol, politiek, seks en zombies tot leven komen.

Zet je schrap, want Fearium belooft je : YOU PARTY - WE ROCK!!!
 
CAPITAN TIFUS
Capitan Tifus is an Argentinean Indie band, which mixes rock with reggae, ska-latin-balcan and South American roots. Its energy shows all the passion of the life at Buenos Aires, combining tango lyrics with a fresh inspiring spirit.The band has been playing for six years all over Argentina and for the past year around Europe, performing at Germany, Austria, Italy, Czeck Republic, Hungary and Spain.

The band's first album Flores del Bosque de Bolonia was produced by Matias Cella (producer of Academy Award Winner Jorge Drexler) and edited by EMI. It had an excellent answer form the press and local radio stations. At the beginning of 2012 they will launch their new album E Viva!, which is actually recording and will be a beautiful work released in March. The band was Declared of Cultural Interest by the Secretary of Culture and the Ministery of Foreign Affairs of Argentina in 2011. In 2010 the city of Buenos Aires gave this same declaration to the band through the Mecenas Law. 2012 is a very important year since it begins with the release of the new album E Viva! At Buenos Aires, Rosario, and other Argentinean cities in April. Continues with a European tour from May to August and goes on through Russia, China and Japan. Being this the first World Tour of Capitan Tifus!
NEW SENSE MEMORY
Deze alternatieve rockband, met roots in de punkrock, houdt niet alleen van bikkelhard en meedogenloos, maar ook van fragiel en meeslepend. Critici horen invloeden van Muse, Foo Fighters en Thrice, maar de band is niet bang om te experimenteren met muziekstijlen in hun wervelende, dynamische repertoire. Newsense Memory wil het publiek in beweging brengen. Of dat nu in je hoofd of in je benen gebeurt.
 
BULLERSLUG

Bullerslug speelt een stijl die te typeren is als post punk of wave metal. De band klinkt als Joy Division die op stap gaat met Motorhead. In Bullerslug spelen leden uit bands als Aux Raus en Elle Bandita. Beide bands hebben al een behoorlijke staat van dienst. Bullerslug zal zondag 3 juni op de trashstage van het `Gideon Music Festival` staan. Dus kom deze top band beluisteren.

Aux Raus was een electro gabber punk duo uit Amsterdam. Aux Raus speelde met veel vaart en humor een mengeling van gabber, techno en punk. Het duo heeft een aardige staat van dienst. Zo reist het midden september 2007 mee als onderdeel van het programma Dutch Punch, een festival met Nederlandse muziek, film en videokunst in de Russische steden St. Petersburg, Moskou en Pskov.

In 2006 brengt het duo het album `This Is How This Works` uit op een Mexicaans label en doet een tour door Mexico. Aux Raus werkt ongeveer anderhalf jaar aan het laatste album `All Creeping Things Stopped`, dat in april 2011 uitkomt en wat dicht bij de punk sound uit de begin jaren van Aux Raus ligt. Op 27 januari 2012 komt Aux Raus aan zijn einde.

Bosma gaf zijn muzikale aspiraties niet op en sloot een verbond met Elle Bandita op gitaar (zangeres van de gelijknamige band), samen vormen zij Bullerslug. Zij worden versterkt door Thomas Sciarone op gitaar (ex-Malcovich/The Devil`s Blood) en drummer Josha van malcovich. Bosma neemt binnen Bullerslug de bas en zang voor zijn rekening.

De band Elle Bandita ken nu al een aantal jaren succes in de Nederlandse rock scene. De band werd in 2009 opgericht en had in januari van dat jaar haar eerste officiele show op Noorderslag. Het debuutalbum van de band: `Queen OF Fools` verschijnt een maand later. Het album bevat bijdragen van onder anderen producers Billinger & Marsman, Reyn Ouwehand, Torre Florim (De Staat) en drummer Joppe Molenaar (Voicst). Half mei staat de band op The Great Escape, een festival voor nieuwe bands in Brighton, waarna festivals als Waterpop, Metropolis en Lowlands volgen.

Anno 2012 is er dan Bullerslug. De band treedt eind 2011 al op als onderdeel van het project Coevorduh, een samenwerking met Vieze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig en Aux Raus. Deze samenwerking komt ten einde begin 2012, waarnaar Bullerslug solo verder gaat. Op 10 februari vindt in de Overtoom in Amsterdam een lifestyle event plaats, genaamd: `Noise of Holland`, waar Bullerslug voor het eerste solo optreedt. Rond deze tijd zet de band het demo nummer `Read a Book` online. De band verzorgt nu overal in het land optredens en werkt zo aan haar fan base.
UNAMUSED
Met slepende ritmes die worden aangevuld met opzwepende melodieen lijkt het alsof rock en metal een nogal koppige liefdesbaby op de wereld hebben gezet... zijn naam: Unamused!

Unamused vermaakt het publiek met slepende drums, dynamische baslijnen, een pakkende zang en epische gitaarsolo's. Unamused creeert hiermee een sound die zijn wortels heeft in de traditionele metalriffs met experimentele uitstapjes naar andere rockgenres zoals NU-metal, Alternative Rock, Progrock , Stonerrock en Emocore. Deze combinatie van muzikale stijlen maak Unamused tot een band die een breed publiek kan aanspreken. Unamused bestormt het podium met positieve energie en jeugdig enthousiasme wat de band in combinatie met het strakke samenspel een must have maakt voor een stevig avondje rock.
 
IVY's DREAM
Ivys Dream is medio 2009 geformeerd. De 4 bandleden hebben hun muzikale invloeden weten samen te smelten tot stevige rockmuziek. Met dit genre als uitgangspunt maakt de band sidesteps naar diverse kanten van het muziekspectrum.

Ivys Dream staat dan ook voor de ervaringen van een fictief persoon, wiens muzikale belevenis door de band vertolkt wordt. Daarbij worden compositie en tekst niet gehinderd door welke grens dan ook.

De sterke combinatie van stevige, soms progressieve rock, ondersteund door bombastische geluidseffecten zorgen voor een ervaring die niet snel vergeten wordt.

Leden:
Pepijn Gros: Drums
Rienk Eisses: Zang/gitaar
Roy Willems: Gitaar
Peter Cats: Bas
 
O D KIDS
O.D. Kids bestaat sinds juni 2011.
Uit de as van de band the Hangouts, hadden de Bob (zang) en Niels (drummer) besloten een nieuwe band op te richten. Meer hardcore dan the Hangouts, maar nog steeds punk.
Samen met Joeri (gitaar), die producer van de Hangouts/Ratarsed split cd, en mede oprichter, met Bob, van 1/2 liter records is, werd onder het genot van enkele biertjes de band O.D. Kids opgericht, naar de eerste tekst die Bob voor de band had geschreven.
Al snel kwam Lara (bas & huisgenoot van Bob) erbij en werd Victor (gitaar, die eigelijk bassist is), gevraagd om de 2e gitaar op zich te nemen.
We hadden allemaal geen zin om een jaar de oefenruimte te zitten voor dat je een setje bij elkaar hebt, en dan pas het podium op te gaan.
Op 29 mei was de eerste oefensessie, en omdat Bob al 3 nummers geschreven had, konden we, na 3 uur oefenen, al drie nummers spelen. In de weken die volgden schreef Joeri er nog een stuk of 8 nummers, bob een paar en Lara 1, en waren we klaar voor onze eerste show op 15 september in de Maloe Melo in Amsterdam. Het was meteen een succes. We hadden al T-shirts laten drukken en gingen 3 weken daarna al de studio in. Uiteindelijk resulterende in onze debut CD 'One More'

Na weer een avond zuipen in de kroeg, werd er besloten, dat Bob met Dennis (zang) een duet zou gaan zingen. Het idee was dat het een 'one off' zou zijn, gewoon voor de lol. Maar het zang duo beviel zeer goed, en Dennis is nu deel van de band. Zij zingt nog niet alle nummer mee, maar de nieuwe nummers zijn nu allemaal met duo zang.
We speelden oa al met Night Birds, the Authorities, Victims, G.O.H., Blitzkrieg en the Rastart volgen nog.
 
NONE SHALL PASS
None Shall Pass can't really be put to a single label. It's Metal with a melodic undertone, but sometimes it is also a bit Hardcorish. Call it whatever you like, they don't care.

Expect an energizing show that forces you to move.
 
MINISTRY OF MUDD
Met alternatieve rock als uitvalsbasis tekent de muziek van Ministry of Mudd zich door een stevige drive en vette grooves, welke worden afgewisseld met passages uit 'Mr Mudd's Freaky Puppet Show'.

Wie luistert naar MinIsTrY of MUDD muziek zou invloeden kunnen horen van o.a. QOTSA, Muse, Gotcha, Triggerfinger, Tom Waits, Soundgarden, Red Hot Chili Peppers en Faith No More.

Optredens van Ministry of Mudd zijn stuwend, onbelemmerd door muzikale begrenzingen, vet, lui en lekker.

In een woord:
MUDDALICIOUS!

HELL YEAH! We WILL CRAP the four corners of YOUR room!!! We are the MinIsTrY of MUDD and our songs are THE hottest! FUCK BALLS... prepare to be baffled, exasperated, confused , mesmerized... and utterly outraged by the deafening impact of our GRANDILOQUENCE!
MinIsTrY of MUDD
 
MOAN
Pompende drums, gitaren als bommenwerpers en een strot die je niet meer los laat, de mannen van MOAN doen het niet voor minder.
Al een jaartje of 5 zijn de mannen nu bezig hun ultratrage sludgedrones te perfectioneren en dat hoor je terug in hun meest recente tracks.

Het valt nog niet mee om een sound als die van MOAN vast te houden trouwens.Een speakerkast houdt het niet langer dan 3 weken uit voor het compleet uit elkaar trilt van ellende. Een moddervette sound komt je immers niet aanwaaien…

In het najaar van 2012 gaan de mannen de studio in om een EP op te nemen. Zover is het nog niet, jij kunt straks zeggen dat je ze nog hebt gezien voor ze echt groot werden.
De klootzakken.

Denk aan: Weedeater, Electric Wizard, Nebula.
 
COUNTRY & BLUES BAR
Friday 01-06-2012
REGGAE STAGE
Friday 01-06-2012
GOA / PSY / PROG STAGE
Friday 01-06-2012
WILLE DARKTROUSERS
Een ding is in ieder geval duidelijk: Willie is uniek in zijn soort. Dat komt ook naar voren zodra het over de inhoud van zijn liedjes gaat. Het predicaat `singer-songwriter` is niet voor hem bestemd, `omdat het niets zegt`, zoals hij het zelf verwoordt. Hij vindt zichzelf eerder een troubadour. De inhoud van zijn liedjes is al even verrassend. Hij omschrijft zijn muziek als `namaakblues om je bij achter de oren te krabben.` Zijn onderwerp: ellende. Zijn eigen ellende of die van iemand anders. Hij heeft bijvoorbeeld een liedje geschreven over Mohamed Bouazizi, de man die zichzelf in Tunesie in brand stak en zo zorgde voor een roerig jaar vol betogingen en revoluties. Willie`s liedjes zijn `minitragedies` maar niet te moeilijk en niet geengageerd. `Bij geëngageerde muziek maak je in plaats van het ene juist reclame voor het andere. Ik wil geen propaganda maken. Het zijn waargebeurde liedjes die iedereen kan begrijpen.` Dat is ook de essentie van zijn muziek: iedereen moet het kunnen begrijpen en zelfs zelf na kunnen spelen..

Hij maakt zijn muziek solo met alleen gitaar en mondharmonica. Prachtig vindt hij dat. `Knoeien met m`n mondharmonica. Ik voel me dan als Karel Appel. Zoals hij schildert, het smijten met kleuren tegen het doek, zo voel ik me tijdens het spelen met m`n mondharmonica. Smijten met klanken.` Als we Willie moeten geloven, is zijn muziek fris, origineel en een beetje weemoedig. Het zou dus zonde zijn als dat niet overal ter ore gebracht wordt. Hij is daarom op zoek naar speelplaatsen. Dus poppodia, mail of bel naar Willie Darktrousers en zorg ervoor dat dit talent op de planken komt te staan. De troubadour in hem wil niets liever.
ROUNDBEAT HIFI
NL / SoundSystem

At an early age 30 years ago in 1982, inspired by Madness, Selector and The Police he started playing Dub, Reggae & Ska with "The Swing-a-Ling Posse" in a coffeeshop and under the name `RoundBeat` at his homebase. Those days he found a lot of `musical directions' by listening/learning Studio One Music and through the years he became a very extreme collector/selector of Dub and original Jamaican `sought after` 45`s.

He is an all-round Reggae soundman and a Studio One `riddim` specialist who loves consciousness, righteousness and mixing skills ... At home he still uses that old turntable he got from his dad when only 8 years old (next to his Technics).

Last year he produced a Reggae `Mash-Up` album with 12 remix tracks. A MashUp-tune is where you put an acapella on a total other riddim, for instance; Buju Banton (vox only) meets The Wailers (riddim only) Steely `The Chuner` is resident Dj for Poppodium Club VERA (Groningen, NL.) where in 1997 he founded a Dj-Collective called `Dub Inferno Sound` that gave some men (almost monthly) an opport-unity to Dj or `chat pon the mike`. Dub Inferno has guest Dj`s, played at `Lowlands` and `2.7`s Splash` (both NL.), with still every Dutch Queensday `SoundSystem` Outdoors on the street in front of the VERA Club.
He spinned at nuff nuff places, parties and festivals (RastaPlas NL., ReggaeRuigoord NL...). In 2007 `RoundBeat HiFi` played the whole weekend on the mainstage a wicked set as the only Dj in front of 40.000 swinging listeners at the biggest Reggae-event in The Netherlands (Reggae Sundance Festival, Eindhoven).
Through the years Steely supported realy a lot of Reggae-artists with his `RoundBeat Sound`: Ziggy Recado, Cocoa Tea, Lee Perry, Burning Spear, Frankie Paul, Sizzla, Bunny Wailer, Turbulence, Tristan Palmer, The Itals, Ethiopian, The Heptones, Shinehead, The Ska-Talites (4), Marcia Griffiths ... just to name a few.
Playing in the dance, RoundBeat HiFi will bring you more NuSkool-Reggae, JamaicanDance and U.K. Dub, but on the radio he will spin mostly Revival Music with listeners from all over the world. (Check the cam & chat) The last years Sound-man Steely and Bro.Irie-T and O29 are building a `Sound System` (P.A.) which is ready now, so far, to play ROUNDBEAT MUZIK.
AQUATONE
NL / Upcoming

more info later
DAISY and the JITTERBUGS

Daisy & the Jitterbugs zijn een beetje de Caro Emerald van Groningen. Ze mixen Shirley Bassy met Pop, Rockabilly and Fifties Jazz. Goeie stijlvole muziek voor een swingend feestje.

The band:
Rozemarijn Knollema: vocals
Arnold Nieborg: guitar
Eric Bosma: bass
Karl Huisman: drums
Marc Hanneman: piano, organ, saxophone
Volker Bauland: trombone
Brenda Oosterheerd: backing vocals
Harma Oosterheerd: backing vocals
CASTAPARIA SOUND
Italie Dancehall Massive
Casta Paria Sound is a reggae and dancehall soundsystem born in Verona (Italy) in the beginning of 2008. The crew is formed by Iato (mc), Marco aka Mobil (selecta) and Bymat (mc).

The original name take inspiration from the indian culture, and stand for music from the people to the people. In fact the first aim of the sound was to spread good reggae music and soundsystem culture locally.

Few months after the formation of the sound, Casta Paria starts to organize the first dancehalls and festival in Verona. During the four years of activity the sound opened the show to famous italian artists, big sounds and played in Italy's famous yard like Reggaemilia, Veneto Blaze and One Beat.

The sound is well known all over the north-east of Italy for his positive attitude on the stage and a distinguished musical taste. In april 2011 Castaparia sound released the first of a periodic mixtape called 'Easy forward', a collection of recent big tunes, that obtained a nice feedback either from the people and soundbwoys.

Recently the selecta moved to Groningen (The Netherlands) for work reason, but the sound is always ready and willing to play..no matter if north or south of Europe!
MAFCELLO vs LANGE KALE DWERG
NL / Start the freakend
Downtempo, Ambient, Lounge, Chillout, Dub, Psychill, Breaks, Dubstep & More!
JACKY's RAW COLLECTIVE
Jacky`s Raw Collective (JRC) rockt, grooved, en swingt.

JRC is een markant collectief: het is een verrassende meltingpot vàn (en voor) jong en oud, en dan niet alleen qua muziek. De leeftijd van de bandleden varieert tussen 23 en 60 jaar en het merendeel van de nummers is van gelijke leeftijd, maar ook recentere nummers staan in het repertoire. Een optreden staat garant voor een avond voetjes van de vloer. JRC speelt covers van o.a. Imelda May, Jimi Hendrix, Otis Redding, Etta James, Jo Stance, T-99, Ralph de Jongh. Alle nummers hebben of krijgen een vuig randje. Daarnaast is JRC druk doende met het schrijven van eigen nummers.
JAH SOUND INTERNATIO
NL / ChampionCrew
Jah Sound International is een Sound System uit Nederland en werd opgericht door Glamma Willy en Heartical Wise in 1989. De laatste 12 jaar is de crew uitgebreid met DJ/MC Baldah

Jah Sound is een Reggae & Dancehall Sound System crew dat allerlei soorten reggae en speciale Dub Plates draait. De muziek wordt begeleid door 2 dynamische DJ/MC's, die de show op een originele Jamaicaanse stijl presenteren. In Jamaica ben je alleen maar een sound system als je ook daadwerkelijk ook een sound system (P.A) hebt. 90 % en mischien wel meer heeft geen eigen sound system want alle venu`s in europa zijn voorzien van een goeie P.A`s. Dus voor Europese begrippen heet een DJ/MC crew in Europe wel een sound system en in Jamaica niet.

Jah Sound International heeft al in vele landen opgetreden, zoals in Duitsland, Engeland, Zwitserland, Jamaica, Oostenrijk, Italie en Belgie. Dit mede door het sterke management werk van Selector Hazi (tevens management) door Jah Sound ontelbare malen te laten optreden in eerder genoemde landen.
Tevens heeft Jah Sound veel bekendheid vergaard door optredens in Paradiso , De melkweg - Night town - Music Heineken Hall - De Effenaar etc etc etc en festivals als Drum Riddim festival - Two Seven Splash festival - Reggae Sundance (NL) - Reggae Geel (Belgie) - Summerjam (Duitsland) - Reggae Sunsplash festival Italy - Irie Festival (Duitsland) - Music in the Sun festival (Engeland) en andere festivals in Europa. Jah Sound was het eerste sound system die vaste voet zette aan o.a. Italiaanse wal en na jaren de weg opende voor andere Nederlandse Sound systems.

In 1998 was Jah Sound winaar van de Europese wedstrijd 'Bring U Selecta And Come Clash', dit boven zeven andere bekende sound systems uit Europa. In 2001 de winnaar van de Nederlandse kampioenschappen voor Sound Systems. Jah Sound International heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en cultivering van de Sound Systems in Nederland en Europa.
MADWIN SILVERCLOUD
NL / Start the freakend

Progressive, Psychedelic & Chillout Dj
COUNTRY and BLUES BAR
Saturday 02-06-2012
REGGAE STAGE
Saturday 02-06-2012
EPHEDRIX / LIVE
BE / Dacru Records

Ephedrix. Is een van de grote namen van de Belgische psychedelisch trance scene. In 1997 begonnen ze te experimenteren met elektronische muziek. Het eerste goa feest dat ze in 1999 mee maakten bracht hen richting de psytrance. Naar een tijdje werd hun muziek, die minimalistisch was, melodischer en kreeg zwaardere ritmes.

De stijl van Ephedix kenmerkt zich door uplifting melodies, een groovy percussion, een zuivere baslijn en een pompende beat. In 2005 sloten ze zich aan bij het jonge Dacru Records. Dit label maakte toen een tour door Mexico. Hun eigenzinnige stijl werd snel opgepikt door verschillende party promoters over de hele wereld. Nu draaien ze in landen als Japan, Mexico en Peru. Het is een act van wereldformaat geworden.
Het succes album van Ephedrix `Far Away` kwam in April 2008 uit. De muziek op dit album was direct een succes. Het album werd opgepikt door mensen als Christopher Lawrence en John 00 Fleming. In September 2009 brachten ze het remix album `Expander` uit, waarop ze veel bekende namen uit de scene remixten.
Ephedrix staat met een live set op de jongste editie van het Gideon Music Festival en is te vinden in de goa area.
THE ROCKAWAYS
The Rockaways spelen herkenbare sixties afgewisseld met swingende bluesnummers. De band staat garant voor een 'lekker' muzikaal avondje uit.

De muzikanten hebben o.a. gespeeld in: Catfever, Rocking Tigers/Tykes, Cuby & the Blizzards, V-Hawks en Blues Cowboys.
THIJS DUB-WISE
NL / TubbyDubby

GOA / PSY / PROG STAGE
Saturday 02-06-2012
PIGNOSE WILLY's

It's the blues rock n roll boogie, the Pignose Willy's backwoods breakdown, the foot stompin hip shakin electric snakin go! go! go! of this new exciting dirty blues playin duo. Comprised of Joost Varkenvisser behind the wheel and doing heavy time on the vocals, electric guitar, kick drum, shaking and kicking everything one man with four limbs possibly can; and riding shotgun, the lookout man, Pieter Kamp on the roaring whore of the electric distortion blues harmonica. This is the music of the great Mississippi delta blues, dug up and torn free from the shackles of sin and salvation.

The Pignose Willy's, sound of tin shack joint bbq pits buzzing the blues, feed and bleed, hallucination, speed, in the history and legend of the cotton seed. Raw and right.
BRENTFORD SOUND
NL / Studio1SkaSpecialist

Stevie-T's BRENTFORD SOUND

SKA SKA SKA !! THE WORLD GOES SKA !!

OLDIES BUT GOODIES - REVIVAL STYLE

Prince Buster, Studio One, Treasure Isle, Top-Deck ..
MOLGAM
NL / Start The FreakEnd / Treats

more info later
FLANNERY
more info later
Dj RADICAL STEELY
NL / 82ReggaeVeteran

At an early age 30 years ago in 1982, inspired by Madness, Selector and The Police he started playing Dub, Reggae & Ska with `The Swing-a-Ling Posse` in a coffeeshop and under the name `RoundBeat` at his homebase. Those days he found a lot of `musical directions' by listening/learning Studio One Music and through the years he became a very extreme collector/selector of Dub and original Jamaican `sought after` 45`s.

He is an all-round Reggae soundman and a Studio One `riddim` specialist who loves consciousness, righteousness and mixing skills ... At home he still uses that old turntable he got from his dad when only 8 years old (next to his Technics).

Last year he produced a Reggae `Mash-Up` album with 12 remix tracks. A MashUp-tune is where you put an acapella on a total other riddim, for instance, Buju Banton (vox only) meets The Wailers (riddim only). Steely `The Chuner` is resident Dj for Poppodium Club VERA (Groningen, NL.) where in 1997 he founded a Dj-Collective called `Dub Inferno Sound` that gave some men (almost monthly) an opport-unity to Dj or `chat pon the mike`. Dub Inferno has guest Dj`s, played at `Lowlands` and `2.7`s Splash` (both NL.), with still every Dutch Queensday `SoundSystem` Outdoors on the street in front of the VERA Club.
He spinned at nuff nuff places, parties and festivals (RastaPlas NL., ReggaeRuigoord NL...). In 2007 `RoundBeat HiFi` played the whole weekend on the mainstage a wicked set as the only Dj in front of 40.000 swinging listeners at the biggest Reggae-event in The Netherlands (Reggae Sundance Festival, Eindhoven).
Through the years Steely supported realy a lot of Reggae-artists with his `RoundBeat Sound`: Ziggy Recado, Cocoa Tea, Lee Perry, Burning Spear, Frankie Paul, Sizzla, Bunny Wailer, Turbulence, Tristan Palmer, The Itals, Ethiopian, The Heptones, Shinehead, The Ska-Talites (4), Marcia Griffiths ... just to name a few.
Playing in the dance, RoundBeat HiFi will bring you more NuSkool-Reggae, JamaicanDance and U.K. Dub, but on the radio he will spin mostly Revival Music with listeners from all over the world. (Check the cam and chat). The last years Sound-man Steely and Bro.Irie-T and O29 are building a `Sound System` (P.A.) which is ready now, so far, to play ROUNDBEAT MUZIK.
MATHE
NL / Children of Ganesh

more info later
COUNNTRY and BLUES BAR
Sunday 03-06-2012
FORWARD SOUND
NL / DancehallCrew

more info later

NAYANA SHE
DE / Space and Time Rec / PSR Music

Nayana lives in northern Germany, was born in 1975 and is addicted to electronic music since she was 18 years old. A few years ago she has found her biggest love: Progressive Trance. So she started djing. Her style is straight, she loves oldschool in combination with new style – danceable for sure.
SMAL WATER
Smal Water is een duo dat blues/folk muziek brengt in hun eigen moerstaal.

Matthijs en Dennis houden het simpel en rauw. De liedjes gaan over dingen die dicht bij ze staan; liefde, angst, eenzaamheid, keerpunten in het leven. Hierbij gebruiken ze hun stem en instrumenten als een resonator gitaar, cajon, klarinet, kazoo.

Op het podium is er tussen de nummers door altijd ruimte voor geouwehoer en gezelligheid.
SLIMMAH SOUND
NL / RecordProducer


Hailing from the Netherlands, Tim Baumgarten has been producing and releasing roots-reggae and dub music under the alias of Slimmah Sound on different labels since 2005. This list consists of top-ranking labels like Deep Root, Bush and Shadow and King Shiloh's Majestic label. Since 2009 Slimmah Sound is also running it's own label called Roots Tribe Records.

Together with guitarist Robby Sens, Baumgarten has created a trademark sound for Slimmah Sound which reminds one of the traditional seventies roots-reggae and dub, but also sounds fresh and up to date. Lots of vocalists from the old and the new school, both from the Netherlands and the rest of the world have blessed Slimmah Sound riddims with their vocal talents. The list consists of names like Judah Eskender Tafari, Earl Sixteen, King General, Danny Red, Lyrical Benjie, Jah Melodie and many many more.
REEFER DECREE
DK / Iboga Rec


Reefer Decree was the first name to release on the danish label Iboga Records back in 1998.

Originally Reefer Decree consisted of Oliver B. Nonell and Jiwook Bijl, but has in the last many years been Oliver alone composing and producing, yet with many collaborations.

Now Reefer Decree are ready with a album entitled `Sigh Of Relieve`, expected to be released in october 2011. On the album several trax are co-written by jonas B. Christiansen, also known as the other half of Olivers other project, Oliver Jones. `Sigh Of Relieve` is the third album from Reefer Decree following the first album, on Iboga, `Soundframes` from 2001, which till this day still is the best selling album on Iboga ever, and the album `Point of You` released in 2006, which contained Reefer Decree´s most famous track, Nightvision.

The artist, the musical tides and the times have matured, as it`s reflected on the journey through this album, even though the listener can still expect the classic Reefer sound with a great warmhearted variety of trax. These are all well seasoned with some groovy beats and a also a bit of house and electro influences as well. It even includes a remix of a track by danish rock group `Grand Avenue` entitled “Almost Gone” and basically the result is an album that gently promises a smile on your face and a dancefloor under your feet.
DRIVE BY ELVIS

Ontsnapt uit een gesloten inrichting, reizen wij rond en zijn wij op weg van festival naar festival!!! Drive by Elvis. Tribute band on wheels. Een reizend Muziektheater en Rock'n Roll show. Trouble!!!!!

Vanuit een oude bus, omgetoverd tot een onafhankelijk podium, spelen zij Elvis nummers met een twist.
MESSIAN 'DUB' DREAD / LIVE
NL / DubProducer


Messian Dread promoot zijn eigen (DUB) Reggae produkties en dat van vele anderen op het Internet. Hij doet dat al sinds 1997 en was er dus bij toen het MP3 formaat zijn intrede deed. Er zijn ongeveer 1500 mensen per dag die zijn website bezoeken, te vinden op www.dubroom.org Door velen wordt hij beschouwd als een van de pioniers op het gebied van DUB die met behulp van computers gemaakt wordt. Zo worden produkties van Messian Dread gedraaid op de BBC, uitgegeven door Alpha and Omega, beschreven door de Volkskrant en gebruikt door Skream. Hij heeft meer dan twaalf albums en tientallen singles op zijn naam staan, waarvan het overgrote deel bestaat uit originele Roots Reggae DUB riddims. Zijn recensies, radio shows en aanbevelingen worden door een wereldwijd publiek gelezen en beluisterd. Op zijn website biedt hij ook nog eens honderden gratis en legale MP3 bestanden aan, zowel uit zijn eigen studio als dat van zo’n beetje alle uithoeken van het Internet. Messian Dread heeft optredens en lezingen gegeven in het Verenigd Koninkrijk en Canada, en ook in eigen land. Toch verschijnt hij sporadisch, niet in het laatst omdat hij zijn eigen doel –het promoten van (DUB) Reggae en Consciousness- zeer serieus neemt. Positive Vibes, in dit geval: Jah Rastafari Truths and Rights over pompende (DUB) Reggae Steppers !
DIGITAL DUTCH / LIVE
NL / NWD Recordings
Benjamin Baker is de man achter het dansmuziekproject `Digital Dutch`. Hij is een geboren in Groningen, maar groeide op in Queensland Australie. Hij begon al vroeg te experimenteren met elektronische instrumenten om zo dansmuziek te kunnen maken. Tussen 1990 en 1996 bracht hij zijn eerste underground hardcore en techno producties uit.

Hij ging in de muziekindustrie werken en had zo toegang tot de nieuwste productie technieken; deze diende als zijn laboratorium om verschillende software en productietechnieken meester te kunnen worden. Hij werkt dan ook met een groot aantal verschillende soorten software en hardware. Zijn laatste Ep `The Push` kwam in 2011 uit op het label NWD Recordings.

Zijn stijl is uptempo, minimalistisch, maar met een funky groove en zal deze stijl in een DJ set live laten horen. Hij draait dit jaar op 1, 2, 3 juni in de goa area op het `Gideon Music Festival` 2012. Wanneer je benieuwd bent naar zijn stijl dan moet je zeker komen.
MISSIONARY MEN
The Misssionary men are a fullgrown southern punkrock band. 2 guitars, doublebass and punkrock drums.
TALKING DOG / LIVE
UK / RootsProducer


Talking Dog is a UK based roots and dub producer, artist and DJ.
His music is conscious and spiritual, embracing contemporary digital styles whilst maintaining strong links with the JA roots vibe of the '70s.
Selection for this Gideon Festival will mix militant and meditative tunes, from Talking Dog and other artists but all carrying NUFF BASS!!!
TANIANTA / LIVE
DE / Space and Time Rec

Tanianta wordt gevormd door Freddy Roth. Hij komt uit Hamburg, Duitsland. In 1988 begon hij als DJ in het acid house genre, maar switchte later naar het goa psychedelic trance genre . In deze periode begon hij ook met het organiseren van zijn eerste houseparty`s. Sinds 2001 produceert hij zijn eigen muziek. Zijn stijl is een mix van melodische psychedelische elementen met een voortstuwende percussie, dikke baslijnen en vette beats. Hij noemt zijn stijl ook wel melodic psychedelic morning trance. Het is muziek waarmee je even heerlijk los komt van de wereld om je heen.

Tanianta is vanaf het begin betrokken geweest bij het goa genre wat ontstond uit verschillende muziekstijlen. Het genre heeft zijn grafische thematiek ontleend aan de psychedelische muziekstijlen uit de jaren `60 en `70. In de jaren `90 werd deze thematiek gecombineerd met de elektronische muziekstijlen die toen opkwamen, zoals de acid house en techno. Ook de wereldmuziek was een bron van inspiratie voor de pioniers van de goastijl. Deze invloeden hoor je terug in de muziekstijl van Tanianta.

Tanianta is te zien op het `Gideon Music Festival`, wat al jaren aandacht schenkt aan het goa genre. Kom met hem mee spacen in de goa area.
LEAH ROSIER / LIVE
NL / GreatRisingTalent
GOA / PSY / PROG STAGE
Sunday 03-06-2012
REGGAE STAGE
Sunday 03-06-2012
DYMKA
NL / Ballonnetjesfeest / M-Building

more info later
SHOOT YER 45 SOUND CLASH
Omdat het vorig jaar zo`n enorm succes was hebben we dit jaar weer de 45 Sound Clash in de ReggaeShack op het Gideon Festival in Groningen, wederom op zondag middag.
Dit jaar dus deel 2 met natuurlijk de bekerwinnaar van vorig jaar, de Champion SUPA HI-POWA uit Groningen.
Andere Clash Sounds op deze dag zijn SHASHAMANE (Amsterdam), COOL ROCK (Lelystad) en 90 DEGREE SOUND uit Italie (!!)

Een kleine history:
Clashes in de Reggae scene zijn in de jaren 50 op Jamaica begonnen door grote Dj namen die toen op straat of in de Dancehall draaiden (Tom The Great Sebastian, Duke Reid, Sir DownBeat, Prince Buster) Uiteindelijk begonnen deze mannen in de jaren 60 zelf platen te produceren en werden er soms op plaat lyrics tegen andere Sounds gezongen. Dit bleef door de jaren heen, tot op heden doorgaan in deze Jamaicaanse muziek cultuur.
Er zijn sound Clashes met DubPlates/accetates (een door een bekende zanger exclusief ingezongen track met aangepaste lyrics om door de betalende Dj te draaien tegen andere Sounds in een Clash, of gewoon om zichzelf te profileren) en er zijn Clashes met 45`s, het zgn. singletje.
Op Jamaica is het nog een muzikale cultuur dat je een plaatje kunt maken op een 7 inch single zonder vast te zitten aan een hele (cd)productie zodat je toch je ding kunt doen, op single. Deze opnames op 45 RPM met de juiste lyrics kun je soms gebruiken tegen je tegenstanders tijdens een 45` Clash.

Mede door de Jamaicaanse Clashes van het 1e uur, is hierdoor een hele muzikale scene/cultuur ontstaan... all over the world...

45` Clash time: 15.00
Winnaar draait tot einde Festival (00.00)
Officiele Jury aanwezig
MC The Don
OHMEGA
NL / Children of Ganesh

Dj Ohmega is Dick Lissenburg;
a psychedelic and progressive trance Dj from the Netherlands. Born in 1977, and came in contact with the psy-side of life in 1995 starting his musical voyage through: the Orb, System 7, Underworld, Chemical brothers (exit planet dust), Future sound of London, Eat static, Alex Paterson(orb) `Mixes`, Digital overdose party`s, Trancenation, Choci's tunes, VCF-records to Dragonfly's "order odonata" and Zodiak Youth. Being hooked from then on he started dj-ing in 1997 -in the good old Vinyl days which he played with until the end of 2002.

His style can be described as `old style progressive to Hybrid (prog/psy) sound` ranging between groovy uplifting progressive morningtrance to bumpin nighttime grooves with a psychedelic edge (135-140) - mixed within the same sets - building up or down for that matter. But as time goes on so does the music & so.. `I like mixing the more Downbeat/Groove (125-132) stuff too, even chill-out.. Break beats offer fresh new visions on mixing !!`. Next to playing sets in different country`s -like Germany, the Netherlands, Poland, Hungary, Italy, Sweden and more- he has also been working with and on several projects including NUMMERAH and MAD CONTRABENDER and is (always;) developing more and more skills to be able to rock the floor.
SHASHAMANE
NL / VeteranCrew


Shashamane Sound was founded in 1979 by Sir Horace, Hifi Levi and Supa ranking. The idea of forming a soundsystem was developed after visiting a dancehallsession in the UK. Back then soundsystems was something totally new to the audience in The Netherlands, so there was a mission to be fulfilled. We bought a turntable a mic and nuff tunes and SHASHAMANE "AMSTERDAM FOUNDATION" SOUND was born! Since 2005 Ras Myron is spinning tunes with us. By the expert of “Teacha” Levi he became an excellent deejay!
TANIANTA / LIVE
DE / Space and Time Rec

Tanianta wordt gevormd door Freddy Roth. Hij komt uit Hamburg, Duitsland. In 1988 begon hij als DJ in het acid house genre, maar switchte later naar het goa psychedelic trance genre . In deze periode begon hij ook met het organiseren van zijn eerste houseparty`s. Sinds 2001 produceert hij zijn eigen muziek. Zijn stijl is een mix van melodische psychedelische elementen met een voortstuwende percussie, dikke baslijnen en vette beats. Hij noemt zijn stijl ook wel melodic psychedelic morning trance. Het is muziek waarmee je even heerlijk los komt van de wereld om je heen.

Tanianta is vanaf het begin betrokken geweest bij het goa genre wat ontstond uit verschillende muziekstijlen. Het genre heeft zijn grafische thematiek ontleend aan de psychedelische muziekstijlen uit de jaren `60 en `70. In de jaren `90 werd deze thematiek gecombineerd met de elektronische muziekstijlen die toen opkwamen, zoals de acid house en techno. Ook de wereldmuziek was een bron van inspiratie voor de pioniers van de goastijl. Deze invloeden hoor je terug in de muziekstijl van Tanianta.

Tanianta is te zien op het `Gideon Music Festival`, wat al jaren aandacht schenkt aan het goa genre. Kom met hem mee spacen in de goa area.
COOL ROCK
NL / 1ManArmy

COOL ROCK is a reggae dancehall sound originally from Amsterdam but now hailing from Lelystad (NL)

He has played dances in various European country's over the years & has also participated in a few soundclashes. Winning the first addition of the famous 'WAR INA EAST' series.
COOL ROCK plays strictly vinyl records but also has a good dubplate-box that unfortunately cannot be opened during this 45 clash, but then again, this is soundclash and you never know what can happen...

BIG TIME !
ROB
NL / BooM! Rec / UP Rec

Rob is a 31 year old, SICK / BooM! Records label Dj from Groningen, The Netherlands.

Being a Dj since the year 2000, he played at many parties in different countries like Mexico, Morocco, Nepal, Macedonia, Germany, Belgium and The Netherlands of course. His style is between atmospheric, powerfull, deep groovy till melodic, uplifting full-on psychedelic. He has been able to play alongside many great artists of the psychedelic trance scene like: Astrix, Xerox & Illumination, Cyrus the Virus, X-Noize, Chemical Drive, Sesto Sento, Eskimo, Fractal Glider, Rastaliens, Principles Of Flight, Amadetzana, Anti-Gravity, TnT, Ecliptic, Lamat, Sharigrama and many more...

Apart from being a DJ he also does multimedia design and other psychedelic flyer artwork. When there is some time left, he is working on his own festival called Treats Open Air. Watch out for this artist in the future!!.
90 DEGREE
Italie / BigWorldSound

more info later
BIONIC / LIVE
NL / BooM! Rec
De Nederlandse act Bionic bestaat uit twee producers uit Nederland. Hun missie is het maken van energieke “ear candy for twisted souls”. Dansvloeren over de hele wereld moeten beven. De producers hebben een brede achtergrond in de muziek en zijn sinds de jaren ’90 actief in het psy-trance genre. In 2008 vormde ze een team dat Bionic ging heten.

Hun stijl kenmerkt zich als een relaxed psytrance met melancholische melodieën, een groovy baslijn en verwrongen geluiden. Deze combinatie prikkelt je geest en laat je dansend door verschillende stemmingen, atmosferen en geestestoestanden reizen. Bionic is psychedelisch ten voeten uit.

Bionic brengt haar platen uit op BooM! Records. Dit is het langst lopende psy-trance label van Nederland. Het label heeft haar thuisbasis in Groningen. BooM! Records werd in 1996 op gericht door Dj Matt BooM! and Remko.

Bionic staat dit jaar met een DJ set en een live set op het Gideon Music Festival in de thuisstad Groningen. Je kunt ze vinden in de goa area.
SUPA HI POWA
NL / Gideon45Clash2011Winner

Supa Hi Powa is een reggae soundsysteem met Supa ( Arnold ) als DJ, selekter en MC.
In zijn tienerjaren werd hij reeds aangestoken door het reggae-virus, luisterend naar Bob Marley, Peter Tosh en ub40 werd hem al snel duidelijk dat reggae een voorname plaats in zijn leven zou gaan innemen. Al snel werden de eerste LP`s aangeschaft en begon het verdiepen in de Jamaicaanse / reggae cultuur.
Zijn platencollectie groeide gestaag met als favoriete artiesten: Augustus Pablo, Hugh Mundell, Dennis Brown, Burning Spear en Culture. Eind jaren `90 werd het inspirerende eiland Jamaica bezocht. Kort daarna kwam hij in Groningen wonen en al snel ontmoete hij dj Steely. Samen begonnen zij in club Vera een maandelijkse reggae avond onder de naam Dub Inferno. Dit groeide uit tot een enorm succes met volle zalen en onvergetelijke avonden. De Dub Inferno werd een fenomeen in de Stad en erbuiten, er werden feesten georganiseerd met o.a. Zion train, Kilermanjaro en vele nationale en internationale soundsystems. Hoogtepunten waren o.a. optredens in Duitsland en in de Heineken Music Hall. Ondertussen werden de reggae 45`s aangeschaft; de zo geliefde vinyl single. Supa begon zich al snel te specialiseren in het label van Augustus Pablo ROCKERS. Zijn collectie heeft ondertussen indrukwekkende proporties aangenomen.

Op het moment heeft Supa zich aangesloten bij het reggae collectief Journeymen. Regelmatig zijn er irie feestjes en wordt er gebouwd aan een eigen soundsystem. Met deze sound zijn er geweldige optredens tijdens het bevrijdingsfestival geweest en memoriabele sessies op het hoofdpodium in Nijmegen tijdens de feestweek aldaar.

Op het Gideon festival 2011 heeft hij de reggae soundclash gewonnen. Een publieks- en jury prijs. Dit jaar zal hij zijn titel verdedigen. Supa hi Powa staat voor reggae met een positieve boodschap `so nice vibes everytime` !!!
VISUALS
ASTROBLOB & VJ CLOSED EYE VISION
WOUZ
L - WIN
KAHLI BUZZ SOUND
NL / WarmUpCrew


KAHLIBUZZ SOUND is actief sinds begin 2010 en is een samenwerking tussen DJ KAHLI van voorheen REBELUTION SOUND en MC JAHa TREELOCK van de nog steeds opererende LOVEBUZZ SOUND. In 2011 is D.J Bax erbij gekomen en draaien we regelmatig in J.V Blanko in Emmen en vaak in het voorprogamma van de ska/rocksteady band The Roosterz. Roots Reggae music is de basis maar andere stijlen zoals conscious dancehall, dub en dubstep worden ook verkend Veelzijdigheid alom met DJ KAHLI & DJ BAX at the controls & JAHa TREELOCK op de mic !
DECO
YOKI
GOALISTIC AREA 51
LOONEY
WILLIE WONKA
DRUM'n BASS STAGE
Friday 01-06-2012
SOUND & LASER
VISUANETICS
ORDURE & PYTHIUS
more info later
 
SEPTUM
more info later
 
DUONRA & MRRC
more info later
 
WIZMATHICS & TOM WILCOX
more info later
 
DEPHANX
From the nations capital, Amsterdam this prolific DJ and Producer is our definition of multi genre mash up time in conjunction with jedi tricks from the mixer. Every set by this man is a surprise, even for us! Let him take you on a epic journey through Dubstep, Drum & Bass, Jungle, Core, Mash up etc etc. He started to make music at the age of 15 and later followed a sound engineering education to professionalize his workflow. There he learned and perfected his skills regarding producing, recording and playing (electronic) music and got hands-on experience with loads of equipment. Next to producing and DJ-ing Dephanx also hosts Motronicism at Jungletrain.net filling in a weekly slot every Thursday from 17:00 – 19:00 hrs CET.
 
SILVAHFONK
Having took up an interest in Drum & Bass when the scene was still in its youth and known as 'Hardcore' back in the early 1990's and influenced by the pioneering sounds of The Prodigy, Photek, Goldie, Doc Scott, Foul Play and like-minded artists, Silvahfonk purchased a pair of turntables in 1996 and inspired by his friend DJ Nubian ( Purified Audio ) began his journey into the world of DJing.
After some success in the Hip Hop scene Silvahfonk reached a crossroads in life and decided to concentrate his future DJ’ing, playing Drum & Bass.
 
DRUM'n BASS STAGE
Saturday 02-06-2012
 
FAIRFAX
Fairfax discovered Drum&Bass in 2002 after hearing a mixtape from a friend. It didn’t take long before he was hooked on the likes of Ed Rush&Optical, Teebee, Dom&Roland and Stakka&Skynet. A couple of years later he bought himself some direct-drive decks and got himself into the DJ side-of things. Now Fairfax is a well-known local in the Groningen DnB scene and has played on several regular nights such as the long running “Break-fast” party’s in legendary nightclub Vera, the Noisia hosted “Machtig” nights and of course the latest installment; Submerge.
 
FREEMAN
Studying and living in Groningen for a second year, Freeman (aka Peter) is a 21 years old DJ from Slovakia. From 2009 he starts appearing in clubs behind decks and also as a promoteur under tag of local Dirty Bass Crew. Freeman eventually shaped up his own mixing style with swift technical transitions often resulting into unique double drops. Always trying to push the newest releases, but also good old classics, Freeman has a great overview over the scene which resulted into working for different drum and bass media such as journal Wave or portal dnb.sk. Currently feeling the technical deep side of drum and bass such as the sounds of:
Dispatch Recordings, Critical, Shogun Audio, Subtitles, Ingredients, Renegade Hardware or Horizons, Freeman raises up any tune that has something special in it, no matter what sub-genre of drum and bass it belongs to.
 
NOBLE
While getting records together for a set filled with older vibes at a Dutch party called `Tempo`, I decided to just roll out some stuff from the 97-00 (Golden) Era and press record at the same time. Really nice to find all these vinyls again. I remember spending all my wages as an eighteen-year-old on a Saturday afternoon when all the new stuff came out. Pure nostalgia, taking me back to the time when I started spinning records for fun in the first place, and looking up to local & international heroes as a kid as I went at it for the first time!
 
MINDMAPPER
From the industrial capital of Holland known as Eindhoven, comes one of the most promising names in contemporary Dutch Drum & Bass, Rogier Habraken a.k.a. Mindmapper. Growing up on one of the main nerves of the Dutch Drum & Bass scene and being surrounded by some of the biggest names in the scene has given Rogier the best education you could wish for. Having worked in the bar where the legendary Red Zone nights started of since he was 16, Rogier got inspired to get seriously into producing the music he loves. Coming from a background of working with bands, playing electric guitar for many years and building his own studio, Mindmapper has got all the musical skills a producer might want. What started out as recording and arranging songs played by his band, evolved in a serious affection for cutting, sampling and composing electronic music. Combined with his education as an Audio Designer, Mindmapper is a musical mastermind whose style expands way beyond just Drum & Bass. Not surprisingly, Mindmappers tunes have been spotted by top-notch labels and DJ's alike. Being part of the City Of Light concept album Verse (of Pendulum fame) put together on his label Crunch, Mindmapper has got a solid base for future releases. Recently, his tunes have been picked up by labels such as Loxy's Cylon, Phil Source's Vampire as well as promising new labels such as Break-Fast Audio and Broken Audio Recordings. DJ support comes from the likes of Bailey, D-Kay, Loxy, Doc Scott, Gremlinz, Jubei, DLR & Octane, Nymfo, Mantra & Double O amongst many others.
words by Levi Smulders (a.k.a. El Maria)
 
BREDREN
Heeft een release op Break-Fast Audio. Groot talent uit Vlaanderen met support van vele grootheden in de worldwide dnb scene.
 
SUBTENSION
more info later
 
FRE4KNC
A true DJ at heart with many years of experience, Dutch DJ/producer Fre4knc has recently been making waves behind the decks as well as in the studio. Stand out releases for Demand Records on vinyl and Subtle Audio have made his name synonymous with raw, deep and techy drum & bass for the dancefloor. Next to that he built his reputation at his own Break-Fast events in Groningen (NL), his radioshow on jungletrain.net, as the label boss of Break-Fast Audio and his residency for the mighty SOLK nights. Now in 2012 he's pushing his sound further with releases set for Dust Audio and Translation.
 
DRUM'n BASS STAGE
Sunday 03-06-2012
 
RESKRIPT
more info later
 
SIMIAN SWITCH
Simian Switch is a autodidact Grafik and audiovisual artist. With his roots in graffiti and the underground rave culture, he has created his own style.
Nowadays being multidisciplinairy he combines different crafts with styles delivering crazy results.
 
BEN L.
DJ-ing since 1991. Spinning house, garage, club and techno in his early years at many locations. For multiple years he battled in the Dutch DMC DJ Championships. His strong interest in breakbeats at this time got him more focused on jungle and drum and bass, which has his full attention since 1996. DJ at the early SOLK nights and resident for four years now. Responsible for the overall organisation concerning the SOLK events.
 
MIK
more info later
 
JUNE MILLER
Making waves across the North Sea from London, England to Utrecht, Holland, June Miller aka Mark McCann and Bart van Dijk pride themselves on their open-minded approach to music. After many inspiring years of travelling across Europe with bands, playing, writing and performing the music they love, they were drawn to the hypnotic sounds of drum and bass. And so in 2007, June Miller was born.
June Miller`s first steps were in fact giant leaps and their talent was immediately recognised in 2007 when they were voted best up and coming act at the Dutch DNB Awards. Their creative flair, along with the diversity and depth of their sound, has caught the attention of a range of labels across the spectrum of drum and bass, as well as dubstep.This effortless precision towards production immediately caught the attention of Loxy, who signed them to his timeless label, Cylon. This was followed by signings from forward-thinking labels such as Horizons, Deep Soul Music, Renegade Hardware and InnerActive.

June Miller’s electrifying live sets have moved audiences across Europe. From Renegade Hardware and Fabric in London, to Outlook festival in Croatia, their eclectic and ethereal mixing will give goose bumps to even the thickest of skins. Their refreshing approach to both production and mixing, and their versatility and love for the deeper side of dnb, will ensure that their musical journey will take them far and wide. The future looks bright for the talented duo with innovative collaborations in the pipeline, adding even further to the dimensions of their sound.
 
BLACK SUN EMPIRE

more info later
 
SHAPEZ

more info later
 
Gideon Music Festival